Kategorie receptů
Těstoviny se žampionovou omáčkou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
133 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Jen s tím rozdílem, že během vaření přidáme 1/2 lžičky kurkumy. Na rozpáleném oleji si zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a osolíme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a dle chuti kmín a pepř. Houby osmahneme do měkka. Poté zalijeme smetanou ke šlehání a krátce povaříme. Můžeme lehce naředit vývarem a ještě krátce povařit. Pro doplnění si uvaříme vejce natvrdo Nakonec posypeme čerstvou nakrájenou petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Kmín celý
2 g
Petrželová nať
5 g
Žampión zahradní 500 g
250 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Pitná voda nesycená
100 g
Kurkuma mletá 30 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Olej slunečnicový
10 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g
Vejce
50 g