Kategorie receptů
Těstoviny s tuňákovou omáčkou s rajčaty
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
93 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Zatímco se vaří, připravíme si omáčku. Rajčata omyjeme a zalijeme vařící vodou. Necháme odstát pár minut, pak scedíme, oloupeme slupku a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme na drobno nakrájený česnek (4 velké stroužky), přidáme rajčata a promícháme. Restujeme pár minut a pak přidáme loupaná rajčata z konzervy a tuňáka. Vše necháme spolu převařit, nakonec osolíme, opepříme a dochutíme oreganem. Podáváme posypané parmazánem.
Rajčata
250 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Olivový olej
20 g
Parmazán 100 g
80 g
Tuňák ve vlastní šťávě 80 g SUN & SEA
160 g
Oregano 10 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
PROCEL® - těstoviny bez lepku 250 g
500 g