Kategorie receptů
Těstoviny s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
143 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Menší brokolici rozdělíme na růžičky a dáme vařit v osolené vroucí vodě 3–4 minuty. Poté scedíme. Vychladlé nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme najemno, 5 stroužků česneku na plátky. Restujeme na pánvi na rozehřátém oleji. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli a česneku. Opepříme, osolíme. Přidáme kešu a pokrájenou bazalku. Dobře orestujeme. Podlijeme vývarem a krátce dusíme. Poté přidáme mascarpone, které necháme rozpustit. Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a podáváme zdobené nastrouhaným parmezánem.
Vytisknout recept (PDF)
Brokolice
200 g
Cibule volná
40 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
1 g
Kuřecí maso
400 g
Bazalka čerstvá
5 g
Olivový olej
40 g
Parmazán 100 g
40 g
Směs ořechů
50 g
Kuřecí bujón
10 g
Pitná voda nesycená
100 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
PROCEL® - těstoviny bez lepku 250 g
600 g