Kategorie receptů
Těstoviny s ajvarem, slaninou a mozzarellou
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
81 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Scedíme, ale necháme si přibližně 300 ml vody bokem na omáčku. Pokrájenou slaninu opečeme bez tuku na pánvi. Až zezlátne, přidáme k ní špagety a polovinu vody, ve které se špagety vařily. Řádně promícháme, povaříme přibližně 5 minut a přidáme Ajvar. Opět promícháme, v případě potřeby přilejeme ještě trochu vody a vypneme plotýnku. Na závěr přidáme mozzarellu nakrájenou na kousky a čerstvou bazalku. Podáváme teplé a posypané strouhaným sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Bazalka čerstvá
3 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
30 g
Váhalova slanina 1,5 kg
100 g
Kukuřičné těstoviny Sam Mills - Špagety 500 g
300 g
Podravka Ajvar jemný 350 g
40 g