Kategorie receptů
Těstoviny aglio olio peperoncino
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
74 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Špagety vaříme ve značně osolené vodě, až než jsou „al dente“ (na zkus). Česnek a papričky nahrájíme ostrým nožem na velmi tenké plátky. Petržel (máme-li čerstvou) posekáme. Do pánve přidáme olivový olej, plátky česneku, a posekané papričky. Na mírném plameni ohřejeme, pozor nesmažíme! Česnek se nesmí zbarvit. Pánev sejmeme z plotny, přidáme scezené špagety, promícháme, přidáme petržel, znovu promícháme a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
10 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
2 g
Paprika červená chilli
10 g
Olivový olej
30 g
Pitná voda nesycená
500 g