Těstovinová omeleta s krůtím masem a rajčatovou omáčkou
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C. Krůtí prsa nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme cibuli, česnek a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, nakrájíme na 1 cm velké kostičky a dáme vařit do slané vody na 3 minuty. Uvaříme si těstoviny dle návodu. V zapékací pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, brambory a orestujeme. Pak přidáme krůtí kostičky, česnek a restujeme 3 minuty. Dochutíme podravkou. Do mísy rozklepneme 4 vejce a vyšleháme je. Polovinu vajec nalijeme na pánev, přidáme nakrájená na kolečka olivy a uvařené těstoviny. Poté zalijeme zbytkem vajec. Pečeme na středním plameni, dokud se vejce na kraji nezačnou připékat. Pak dáme pánev do trouby a pečeme 10 minut, dokud se povrch nezabarví dohněda. Mezitím si oloupeme druhou cibuli, nakrájíme na tenké proužky a orestujeme ji v hrnci na oleji. Přidáme 50 ml vody a vmícháme rajskou omáčku, ochutime prachandou, cukrem. Přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a přidáme na proužky bazalku. Hotovou omeletu servírujeme s rajskou omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)