Kategorie receptů
Tagliatelle s liškami
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
75 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme na hrubo nasekané lišky. Osolíme, opepříme a smažíme 2 minuty. Poté přidáme 1 lžičku tymiánu, víno, smetanu a krátce povaříme. Do pánve přidáme již uvařené těstoviny. Promícháme, přidáme čerstvý špenát, krátce dusíme a ihned podáváme. Servírujeme s čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a parmazánem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Česnek
2 g
Houby čerstvé
200 g
Olivový olej
10 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
100 g
Parmazán 100 g
30 g
Špenátové listy
100 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
2 g
Tymián 10 g
5 g
Pět pepřů 15 g
3 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Jedlá sůl kamenná s jodem 1 000 g
5 g