Kategorie receptů
Špagety s houbovou omáčkou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
57 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Houby pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V osolené vodě uvaříme špagety na skus. Poté je slijeme a necháme okapat. Mezitím v hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Vmícháme houby a podusíme. Přilijeme víno, vodu s bujónem a přivedeme k varu. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme mletým novým kořením. Vmícháme tymián. Omáčku smícháme se špagety a posypeme sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Houby čerstvé
150 g
Citróny
5 g
Nové koření celé 30 g
1 g
Olivový olej
10 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
10 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
50 g
Pitná voda nesycená
200 g
Kukuřičné těstoviny Sam Mills - Špagety 500 g
120 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Tymián 10 g
2 g