Kategorie receptů
Špagety s červenou čočkou
Počet ingrediencí
19
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
194 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve uvařímee červenou čočku. Následně na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev, celer i kousky papriky. Poté přidáme česnek, tymián a oregano. Vše restujeme do jemného změknutí. Vmícháme protlak a půl deci kvalitního červeného vína. Celé dobře povaříme. Přidáme rajčata, pepř a sůl, opět povaříme. Nakonec vmícháme předvařenou červenou čočku. Těstoviny podáváme přelité omáčkou a posypané strouhaným parmezánem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Mrkev
150 g
Paprika červená
80 g
Paprika zelená
80 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl
2 g
Olivový olej
40 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
100 g
Celer řapíkatý
100 g
Parmazán 100 g
50 g
Pitná voda nesycená
500 g
Kukuřičné těstoviny Sam Mills - Špagety 500 g
800 g
Oregano 10 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Tymián 10 g
2 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
390 g
Bez lepku Hovězí bujón 56 g
10 g
Podravka rajčatový protlak v tubě 120 g
50 g