Kategorie receptů
Špagety alla puttanesca
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
109 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme asi 4 lžíce oleje, zpěníme na něm nožem rozmáčknutý a posléze nasekaný česnek. Přidáme pokrájené ančovičky, necháme rozpustit, pak nakrájené olivy, kapary, chvíli restujeme a zalijeme na kousky rajčaty. Povaříme asi 15 minut. Do hotové omáčky vmícháme petrželku. Mezitím dáme do vařící osolené vody špagety a vaříme na skus. Scezené špagety (trochu vody z nich necháme) rychle vhodíme do omáčky, promícháme, případně mírně doředíme vodou ze špaget. Omáčka jen lehce obaluje špagety, nesmí to plavat. Podáváme a posypeme sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
2 g
Petrželová nať
4 g
Paprika červená chilli
20 g
Bazalka čerstvá
5 g
Olivový olej
40 g
Olivy zelené
200 g
Parmazán 100 g
100 g
Kapary efko 105 ml
15 g
Sardelová očka s kapary ve slunečnicovém oleji 45 g SUN & SEA
15 g
Kukuřičné těstoviny 500 g Sam Mills - Vřetena
500 g
Oregano 10 g
3 g