Kategorie receptů
Rýžové šunkofleky bez lepku
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
65 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rýžové nudle dáme do vroucí osolené vody s trochou rostlinného oleje. Cca 5 minut povaříme a nudle zcedíme. Důležité je dobře je v sítku propláchnout studenou vodou, aby se nám nelepily a byly celistvé. Pro zjemnění můžeme přidat ještě lžičku oleje a promíchat. Vymažeme si zapékací mísu a dovnitř naskládáme vždy patro nudlí a zasypeme na jemno nakrájenou šunkou. U středně velké mísy vyjdou suroviny na 3-4 patra. Poté zalijeme rozšlehanými vejci (4 ks) s pepřem a solí. Zapékáme zakryté v předehřáté troubě na 180°C po dobu 20-ti minut. Posypeme z vrchu sýrem a dopečeme ještě 5 minut, aby se sýr krásně roztekl a vytvořil kůrku.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
200 g
Jedlá sůl
4 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
200 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Farmářská šunka - nejvyšší jakost 2 kg
200 g
Olej slunečnicový
20 g