Rýžové smetanové penne s lososem na listovém špenátu
Postup přípravy
Steaky z lososa si potřeme olejem, osolíme a lehce opepříme a ze všech stran opečeme dozlatova. Maso neděláme úplně skrz, vysušili bychom ho a ztratilo by svou výbornou chuť. Poté necháme odpočinout v troubě při 50°C přibližně 10 minut. Listy špenátu (2 hrsti) si propereme a necháme okapat. Mezitím si nakrájíme na plátky 2 stroužky česneku a na oleji ho poté opečeme. Potom, co nám česnek zezlátne, přidáme špenát, sůl a na pánvi ho lehce prohřejeme. Listový špenát nepotřebuje dlouhé tepelné úpravy. Přidáme smetanu i do špenátu. Již uvařené penne dáme na rozehřátou pánev s trochou oleje a lehce opečeme, zalijeme trochou smetany (150 ml) pro zjemnění a přidáme na jemno nasekanou zelenou petržel. Steak servírujeme na hnízdo z listového špenátu, vedle hotových penne. Naservírujeme těstoviny s masem a přilijeme připravenou omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)