Kategorie receptů
Rýžové fusilly s dýňovým pyré a šalvějí
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
97 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve rozkrájíme asi polovinu střední dýně Hokaido na měsíčky, vyskládáme je do pekáče, pokapeme olivovým olejem, trochu posolíme a dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Dýni pečeme nezakrytou asi 20 – 30 minut dokud nezměkne. Poté kousky dýně přendáme do vyšší nádoby, přidáme trochu másla, pár lístků čerstvé šalvěje a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého pyré. Případně přidáme trochu vody či vývaru.
Těstoviny Risolino uvaříme v osolené vodě s trochou oleje do měkka a následně je propláchneme vodou. Uvařené těstoviny promícháme s dýňovým pyré, navrch dáme pár lístků čerstvé šalvěje a trochu pokapeme olivovým olejem. Podáváme s nastrouhaným parmazánem a čerstvě namletým pepřem.
Vytisknout recept (PDF)Dýně Hokkaido
300 g
Jedlá sůl
4 g
Šalvěj
10 g
Olivový olej
15 g
Parmazán 100 g
40 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
20 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g