Kategorie receptů
Risolino zapečené s rajčaty a špenátovou ricottou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
106 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Nejprve uvaříme těstoviny podle pokynů na balení, dobře je propláchneme. Do sýru ricotta vmícháme žloutek, parmazán (2 PL), spařený vymačkaný špenát a dochutíme jej muškátovým mletým oříškem a solí. Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme na půlku rozříznutá cherry rajčátka, přidáme vrstvu těstovin, na ně nandáme ricottu se špenátem a nakonec vše zalijeme řídkou bešamelovou omáčkou (máslová jíška zalitá mlékem a ochucená solí a muškátovým mletým oříškem). Vše dáme na 20 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů a můžeme servírovat.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
200 g
Jedlá sůl
3 g
Parmazán 100 g
25 g
Špenátové listy
100 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
20 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
200 g
Žloutek
28 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Krajanka máslo 250 g
40 g
Krajanka žervé 100 g
150 g
Řepkový olej 250 ml
5 g
Rýžové těstoviny bezlepkové RISOLINO Premium 300 g – FUSILLI YELLOW
200 g