Kategorie receptů
Ragú na italský způsob
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
56 g
Doba přípravy
45 minut

Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a opečeme v hrnci s trochou olivového oleje. Takto opečené maso si odložíme a do hrnce přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, nakrájený celer a mrkev. Vše důkladně promícháme. Ve chvíli, kdy zelenina zezlatoví, vložíme odložené maso zpět do hrnce. Přilijeme k němu rajčatový protlak, červené víno a vodu. Počkáme až se červené víno odpaří a zasypeme tymiánem a přidáme bobkový list.
Necháme takto dusit zhruba hodinu a půl.
Mezitím si připravíme zvolené těstoviny a posléze je přimícháme k ragú a povaříme ještě trošku na mírném ohni.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Mrkev
100 g
Česnek
5 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Olivový olej
15 g
Celer řapíkatý
50 g
Mleté maso hovězí
500 g
Dezertní víno
250 g
Rajčatový protlak
200 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Tymián 10 g
2 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g