Kategorie receptů
Penne s vepřovým ragú
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
179 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Kousek vepřového boku nameleme. Do hrnce nalijeme olivový olej, přidáme stroužek česneku nasekaný najemno a pak i nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a 2 šalotky. Chvíli restujeme. Dodáme umleté maso, opepříme a osolíme. Dochutíme bylinkami, ideálně čerstvými: rozmarýnem, bazalkou a oreganem. Přidáme nasekaná rajčata a zalijeme červeným vínem a kapkou smetany. Plotýnku stáhneme na minimum a hodinu vaříme. Mezitím si připravíme penne. Poté, co je slijeme, je smícháme s omáčkou. Vše posypeme nastrouhaným parmezánem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Mrkev
100 g
Rajčata
150 g
Česnek
1 g
Jedlá sůl
2 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
2 g
Olivový olej
20 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
200 g
Celer řapíkatý
60 g
Parmazán 100 g
40 g
Vepřová plec
400 g
Bazalka 10 g
2 g
Oregano 10 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g