Kategorie receptů
Penne s máslovou dýní a sýrem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
139 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ve velké pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu a podusíme na něm asi 5 minut cibulku. Přidáme nasekaný stroužek česneku, kostičky dýně a vývar. Na malém ohni vaříme asi 15 minut, dokud dýně nezměkne a téměř celý vývar nevsákne. Na pánvi opečeme na oleji 20 šalvějových lístků. Ty pak vysušíme na kuchyňském papíru, slijeme hotové těstoviny, necháme okapat a pak obojí vmícháme do dýňové směsi. Těstoviny podáváme v nahřátých miskách, posypeme je na kousky nalámaným ovčím nebo kozím sýrem, opraženými piniovými semínky, opraženými šalvějovými lístky a dochutíme solí i pepřem. Můžeme ještě pokapat šalvějovým olejem, který zbyl v pánvi.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Česnek
2 g
Dýně Hokkaido
400 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Paprika červená chilli
2 g
Šalvěj
5 g
Olivový olej
40 g
Pitná voda nesycená
400 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g
Ovčí sýr přírodní
125 g