Kategorie receptů
Penne s červenou řepou
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
121 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Dáme vařit dobře osolenou vodu na těstoviny. V pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a na něm osmahneme řepu. Poté ji osolíme, opepříme a přidáme citronovou kůru z poloviny citronu. Dobře promícháme a vmícháme 8 PL ricotty (nebo jiného čerstvého sýra) i 6 PL mascarpone. Následně přilijeme trošku horké vody tak, abychom měli dostatečně tekutou omáčku (ale stále se jedná o hustší typ omáčky). Uvařené těstoviny slijeme a vmícháme do směsi s řepou, přidáme čerstvou petrželku, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
2 g
Olivový olej
15 g
Červená řepa - kostky 720 ml a 370 ml
300 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
1 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Čerstvý sýr smetanový 100 g
100 g
Italské těstoviny penne z kukuřičné a rýžové mouky 500 g
250 g