Kategorie receptů
Ostré těstoviny s rajčaty a olivami
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
127 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci na olivovém oleji orestujeme česnek nakrájený na tenký plátky, 3 sardelovy řezy, kapary, chilli, oregano a sušená rajčata nadrobno nakrájená. Opatrně, česnek nesmí zhnědnout! Pak přimícháme (černé) olivy a rajčata z konzervy. Vaříme na mírném ohni 10 minut. Ochutnáme a případně dosolíme. Uvaříme těstoviny. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme cherry rajčátka i se stopkami a pečete 5 minut, až začnou praskat, ale ještě zůstávají vcelku. Uvařené špagety scedíme a promícháme s omáčkou. Ozdobíme čerstvým voňavým oreganem nebo petrželkou, pečenými rajčaty a hoblinkami parmezánu.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
150 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
1 g
Paprika červená chilli
5 g
Oregáno drcené
5 g
Olivový olej
25 g
Olivy zelené
100 g
Parmazán 100 g
40 g
Sušená rajčata s kapary efko 210 ml a 1700 ml
30 g
Kapary efko 105 ml
25 g
Sardelová očka s kapary ve slunečnicovém oleji 45 g SUN & SEA
50 g
Kukuřičné těstoviny 500 g Sam Mills - Vřetena
600 g
Oregano 10 g
4 g