Kategorie receptů
Noky s tomatovou omáčkou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
48 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 100 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu (150 ml) a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut. Necháme odkapat v cedníku.
Na olivovém oleji si mezitím osmahneme na plátky pokrájený česne, přidáme pokrájenou šunku na kostičky a na chviličku i sušené oregáno. Na závěr přidáme rajčatovou konzervu, kterou společně s ostatními surovinami podusíme. Asi po 10 minutách osolíme, opepříme, přidáme bazalku a ještě chvíli podusíme. Omáčku smícháme s noky a posypeme strouhaným sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
10 g
Jedlá sůl
2 g
Olivový olej
10 g
Parmazán 100 g
50 g
Pršut pečeně krájený 75 g
100 g
Směs na bramborové těsto 400 g
100 g
Bazalka 10 g
2 g
Oregano 10 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g