Kategorie receptů
Nejlepší spaghetti alla carbonara
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
120 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nakrájíme si pancettu na proužky. Rozpálíme pánev s kapkou olivového oleje. Stačí opravdu malinko, protože dost špeku se z pancetty, kterou použijeme, vypeče. Restujeme ji dokřupava. Do mísy vyklepneme 4 žloutky z vajec, přistrouháme parmezán, důkladně směs promícháme a opepříme. Z hotových těstovin odebereme hrnek vody, ve které se vařily. Poté je slijeme. Pancettu přidáme k pastě a párkrát ji se slaninou promícháme. Přidáme vejce se sýrem a přiléváme horkou vodu z těstovin. Mícháme a vidíme, jak se nám tvoří krásná lesklá omáčka. Uvařené těstoviny servírujeme na hluboký talíř. Před podáváním je ještě hojně posypeme mletým pepřem a parmezánem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
2 g
Olivový olej
30 g
Parmazán 100 g
100 g
Žloutek
112 g
Váhalova slanina 1,5 kg
200 g
Kukuřičné těstoviny s quinoou Sam Mills - Špagety 250 g
600 g