Kategorie receptů
Krémové těstoviny s brynzou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
101 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu na skus. Nakrájíme špek a cibuli nadrobno. Nejdříve vyškvaříme špek, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Část odebereme na konečné posypání. Vejce dobře prošleháme metličkou se smetanou, špetkou soli a pepře. Vlijeme na cibuli a necháme lehce srazit. Měla by zůstat řidší. Vejce odstavíme a vmícháme brynzu, máslo a necháme rozpustit. Vajíčkovou směs dochutíme solí, pepřem a vmícháme nakrájenou pažitku. Přidáme těstoviny a promícháme. Ihned podáváme, posypané odloženou slaninou s cibulí.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Vejce
200 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Pažitka
5 g
Bryndza lahůdková
40 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
50 g
Kukuřičné těstoviny 500 g Sam Mills - Vřetena
500 g
Váhalova slanina 1,5 kg
70 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g