Kategorie receptů
Farfalle se sušenými rajčaty, olivami a klobásou
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
94 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- V kastrolu si rozpálíme olej, na něm opečeme dosklovita česnek a cibuli, osolíme, opepříme, a přidáme oregano a (sušenou) bazalku. Pak přidáme sušená rajčata, olivy a klobásu a společně několik minut opékáme. Poté si dáme vařit těstoviny. Než se nám uvaří, dokončíme omáčku: do kastrolu přidáme loupaná pokrájená rajčata, znovu osolíme, přidáme trošku cukru, promícháme a na mírném plameni ještě chvíli vaříme. Pokud byla loupaná rajčata příliš vodnatá, buď ji necháme vyvařit nebo zaprášíme moukou (lepší a zdravější verze je bez mouky). Uvařené těstoviny slijeme, zamícháme do nich rajčatovou směs, na talířích posypeme parmazánem a posekanou čerstvou bazalkou.
Cibule volná
40 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Bazalka čerstvá
5 g
Olivový olej
30 g
Olivy zelené
10 g
Parmazán 100 g
50 g
Sušená rajčata s kapary efko 210 ml a 1700 ml
80 g
Cukr krystal
2 g
Balaton klobása 280 g
140 g
Kukuřičné těstoviny s quinoou Sam Mills - Vřetena 250 g
400 g
Bazalka 10 g
4 g
Oregano 10 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g