Kategorie receptů
Cuketové lasagne
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
86 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Cibuli pokrájíme a orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Mleté maso dáme k cibuli, orestujeme, přidáme protlak, koření, cukr, rozetřený česnek a promícháme. Cuketu (bez semínek) pokrájíme na kostičky a vmícháme do masové směsi společně s vývarem z bujónu. Chvíli povaříme.
Vymazaný pekáček olejem vyložíme vrstvou lasagní, kterou pokryjeme vrstvou cuketovo-masové směsi, dáme další vrstvu lasagní, směs a opakujeme, dokud máme suroviny. Pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na cca 30 minut. Hotové můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Cibule volná
100 g
Cuketa
800 g
Česnek
20 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Olivový olej
20 g
Mleté maso míchané
400 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Pitná voda nesycená
600 g
Cukr krystal
10 g
Grilovací koření 40 g
4 g
Adriana Lasagne 500 g
400 g
Bez lepku Hovězí bujón 56 g
40 g