Kategorie receptů
Čočkové ragú se špagetami
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
153 g
Doba přípravy
40 minut
Postup přípravy
Olej rozpálíme ve velké hluboké pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a celer a opékáme 15–20 minut, aby vše změklo. Na poslední 3 minuty dáme do pánve i česnek. Poté vmícháme čočku, až se obalí tukem, přidáme i rajčata z plechovky, pyré, oregano, tymián, 2 bobkové listy a vývar. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme 40–50 minut probublávat. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout. Podle chuti osolíme. Těstoviny uvaříme podle návodu. Ragú podáváme se špagetami posypané parmazánem.
Cibule volná
80 g
Mrkev
100 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
10 g
Olivový olej
30 g
Celer řapíkatý
50 g
Parmazán 100 g
150 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Kukuřičné těstoviny Sam Mills - Špagety 500 g
500 g
Oregano 10 g
5 g
Tymián 10 g
5 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
400 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g
Podravka rajčatový protlak v tubě 120 g
20 g