Kategorie receptů
Boloňské mušle s brokolicí a smaženou mozzatellou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
95 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ve slané vodě uvaříme těstoviny, scedíme, propláchneme a necháme odkapat. Každou mozzarellu přepůlíme, tak abychom měli 4 ks a obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a pak ve strouhance. Očistíme brokolici a rozdělíme na růžičky. Ty uvaříme ve slané vodě na skus, scedíme a udržujeme horké. Obalené mozzarelly smažíme na oleji. Do Boloňské omáčky dáme těstoviny, necháme prohřát a rozdělíme na talíře. Nahoru přidáme brokolici, smažený sýr a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Brokolice
1000 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
8 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
10 g
Pitná voda nesycená
500 g
Kukuřičná strouhanka 200 g
100 g
GranSasso mozzarella bocconcino 100 g
200 g
Olej slunečnicový
30 g
Rýžové těstoviny bezlepkové LUCKA 300 g – PENNE
300 g