Kategorie receptů
Závitky s chřestem a tuňákem
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ve vysoké a úzké nádobě s ponorným mixérem smícháme mléko, olivový olej, hořčici a sůl. Laktonéza začne postupně emulgovat, vyjmeme ponorný mixér a přidáme lžíci citrónové šťávy. Je-li třeba, přidáme více oleje, abychom dosáhli požadované textury a hustoty. Troubu nastavenou na funkci grilu předehřejeme na 200 °C. Do laktonézy přimícháme scezeného tuňáka. Z toastového chleba (6 krajíců)odstraníme kůrku, přejedeme válečkem, aby se chléb rozválel a byl tenčí. Každý kousek potřeme tuňákovou laktonézou a uložíme na ni 3 ks chřestu. Rohy toastu přeložíme a přichytneme je párátkem. Dáme zapéct asi na 5 minut. Pečeme dozlatova. Podáváme ihned po upečení.
Vytisknout recept (PDF)Chřest zelený
100 g
Citróny
10 g
Olivový olej
200 g
Hořčice plnotučná 450 g tuba
10 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
100 g
Tuňák ve slunečnicovém oleji 80 g SUN & SEA
180 g
Jedlá sůl kamenná s jodem 1 000 g
2 g