Rolky plněné sušenými rajčaty a balkánským sýrem
Postup přípravy
Na těsto nasypeme mouku do velké mísy, přidáme špetku soli a pak nastrouhané ledové máslo. Promícháme, aby se všechny kousky másla obalily moukou. Pak přilijeme 150 ml ledové vody a uhněteme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 30 minut chladit. Troubu rozpálíme na 200°C. Těsto rozdělíme na dvě půlky. První rozválíme na pomoučené pracovní ploše do obdélníku dlouhého 45 cm a širokého 9 cm. Druhou dáme zpět do lednice. Všechny suroviny na náplň smícháme a polovinu rozprostřeme na rozválené těsto. U jednoho dlouhého okraje necháme volné místo. Protilehlý okraj potřeme vejcem a přehneme přes náplň do dlouhého "tunelu". Vršek znovu potřeme vejcem, rádýlkem rozkrájíme na 3 cm široké kousky. Každý přehneme do rolky. Zopakujeme s druhou polovinou těsta a náplně. Rolky pečeme 15–20 minut. Servírujeme se špenátem.
Vytisknout recept (PDF)