Kategorie receptů
Pizza z polenty
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
50 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 180°C. Vývar přivedeme k varu. Do vroucího vývaru pomalu vmícháváme polentu. Za stálého míchání vaříme 3 minuty. Poté odstavíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr, pepř a sůl. Hotovou polentovou kaši nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme. Takto dáme na 10 minut zapéci do trouby. Po zapečení pizzu nazdobíme krájenými rajčaty, poklademe slaninou, žampióny, posypeme kořením a dáme na dalších 15 minut zapéci.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
4 g
Žampión zahradní 500 g
200 g
Staročeská slanina 1,9 kg
200 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Provensálské koření 15 g
4 g
Hanácká koule 45%
50 g
Polenta kukuřičná instantní BIOHARMONIE 450 g
250 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
200 g