Kategorie receptů
Pizza
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
63 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme (mouka, vejce, cukr, droždí, voda, sůl). Vláčné těsto necháme 10 minut odpočinout. Rozválíme na tenkou vrstvu a dáme na plech vysypaný třeba polohrubou kukuřičnou moukou. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou a dle chuti dozdobíme například mozarellou, šunkou, žampiony, olivami. Pizzu nám skvěle ochutí bylinky, jako je bazalka a oregano. Před pečením povrch zakápneme olivovým olejem. Pizzu pečeme na prudko při teplotě kolem 230 °C asi 6 minut a poté ihned podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Jedlá sůl
2 g
Bazalka čerstvá
2 g
Olivový olej
5 g
Olivy zelené
20 g
Žampión zahradní 500 g
40 g
Pitná voda nesycená
90 g
Cukr krystal
1.5 g
Kuřecí šunka z prsních řízků výběrová 400 g
50 g
Oregano 10 g
2 g
GranSasso mozzarella bocconcino 100 g
50 g
Bezlepková mouka Nomix 1 kg
160 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
6 g