Kategorie receptů
Horká čokoláda se šlehačkou
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
27 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci se silným dnem zahříváme na středním plameni mléko a čokoládu, rozlámanou na kousky, stále mícháme.
Ohříváme těsně pod bodem varu a vymícháme dohladka. Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem, ale ne úplně dotuha.
Horkou čokoládu rozlijeme do hrnků, ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicí.
Vytisknout recept (PDF)Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
500 g
Cukr moučka
6 g
Skořice mletá 40 g
5 g