Kategorie receptů
Zázvorovo-jablečná limonáda
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
67 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Umytý zázvor (3/4 šálku) i se slupkou nakrájíme na plátky. Vložíme je do nepřilnavého hrnce, přidáme cukr a 200 ml vody. Mícháme a vaříme na mírném plameni, abychom asi po 15 minutách získali hustý sirup. Ten poté přecedíme a vmícháme do něj 60 ml citronové šťávy. Přilijeme sodovku(600 ml). Jablka (2 ks) zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla. Zázvorový základ pak už jen stačí smíchat s moštem, přidat jablka a lžíci zázvoru. Podáváme s ledem.
Vytisknout recept (PDF)Zázvor čerstvý
20 g
Culinary citronová štáva 100% 1 l
70 g
Pitná voda nesycená
600 g
Cukr krystal
150 g
Jablka červená
120 g