Kategorie receptů
Vajíčková pomazánka ze zakysané smetany
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
23 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vejce (5 ks) vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Po dosáhnutí bodu varu je vaříme přibližně 10 minut. Slijeme je, ochladíme v ledové vodě a oloupeme. Ředkvičky a vejce nakrájíme na malé kousky, jarní cibulku na kolečka a zamícháme dohromady. Přidáme zbytek přísad, promícháme a případně ještě dochutíme (můžeme přidat hořčici nebo majonézu). Necháme odstát v lednici. Následně namažeme na chléb a dozdobíme baby špenátem, ředkvičkou a bazalkou.
Vytisknout recept (PDF)Ředkvičky
150 g
Vejce
250 g
Jedlá sůl
2 g
Citróny
20 g
Bazalka čerstvá
4 g
Cibulka jarní
40 g
Špenátové listy
8 g
Paprika sladká 35 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
0.5 g
Jihočeská zakysaná smetana min. 15% laktóza < 0,01% 200 g, tuk min. 15%
200 g
Panfette celozrnný krájený chléb 340 g (4x85 g)
60 g
Klasická hořčice 30 g
10 g