Kategorie receptů
Špekáčková pomazánka
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Špekáčky (5 ks) nahrubo nastrouháme, přidáme do směsi nakrájené 2 kyselé okurky, 2 nakrájená vařená vajíčko, sůl a pepř. Svaříme dohromady 3 lžíce kečupu, 3 lžíce hořčice, lžíci octa, lžičku cukru a lžíci oleje a přidáme do směsi. Nakonec přidáme majonézu a pažitku. Pomazánku namažeme na veky, nebo bagetky a ozdobíme strouhaným sýrem, rajčetem a okurkou.
Vytisknout recept (PDF)Okurka hadovka
50 g
Rajčata
50 g
Vejce
100 g
Jedlá sůl
1.5 g
Pažitka
3 g
Ocet kvasný lihový 1 l
10 g
Okurky delikates 5-8 cm 720 ml. Chutné a křupavé!
30 g
Cukr krystal
6 g
Špekáčkový pikantní točený salám 2 kg
100 g
Pepř černý mletý 20 g
0.5 g
Kromík minigouda ve vosku 300 g
30 g
Majonéza 50% 100 ml sáček
100 g
Ketchup Natur 550 g
45 g
Řepkový olej 250 ml
15 g