Pikantní kuřecí pochoutky ”Martinique”
Postup přípravy
Nejdříve si upečeme bagetky. Sejmeme papírový obal a rozbalíme vnější fólii. Pečící obal několikrát propíchneme špičkou nože. Výrobky v pečícím obalu dopékáme v předehřáté troubě při teplotě 230-250°C po dobu 3-5 minut.
Bagety rozkrájíme na plátky a rozložíme na podložku. Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Osmažíme na rozpáleném oleji a následně rozkrájíme na plátky. Očistíme jarní cibulku a omyjeme chilli papričky (zelenou a červenou). Cibulku nakrájíme na kolečka, chilli papričky na kostičky. Oloupaný česnek utřeme.
Vše podusíme na másle (2 lžíce), přidáme vývar a necháme povařit 5 minut. Vmícháme kousky vychlazeného bylinkového másla (máslo a bylinky). Okapaný ananas nakrájíme na kousky. Plátky bagety poklademe kuřecími plátky a kousky ananasu. Ozdobíme omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)