Kategorie receptů
Avokádo plněné quinoou a mexickým salátem
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
66 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Příprava quinoy: Quinou omyjeme v dostatečném množství studené vody a scedíme. V hrnci osmažíme stroužek česneku na olivovém oleji, přidáme quinou a podusíme. Přidáme sůl a teplou vodu. Když quinoa začne vřít, přikryjme poklicí. Vaříme na středním plameni asi 15 minut, dokud quinoa nebude průhledná. Odstavíme a promícháme vidličkou, aby se zrnka oddělila. Quinoa vám vydrží v lednici 4 – 5 dní. 2 avokáda rozdělíme na polovinu, odstraníme pecku a odřízneme trochu ze spodní strany, aby avokádo drželo na talíři. Pokapeme citrónovou šťávou, abychom zabránili oxidaci. V misce promíchame 3 – 4 lžíce quinoy s mexickým salátem a dobře promícháme. Avokáda naplníme směsí a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
2 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Citróny
20 g
Olivový olej
30 g
Avokádo
250 g
Pitná voda nesycená
300 g
Mexický salát s lososem 220 g SOKRA
220 g