Kategorie receptů
Avokádo plněné krevetami a roztaveným bylinkovým máslem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Omytá a osušená 2 avokáda rozpůlíme a odstraníme jádra. Půlky avokáda pokapeme citrónovou šťávou. Omytá cherry rajčátka rozpůlíme. Krevety (8-10 ks) omyjeme studenou vodou a osušíme. Zmražené nejdříve necháme rozmrazit. Krevety rozkrojíme podélně napůl a osmažíme na rozpáleném oleji. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Cherry rajčátka přidáme ke krevetám a podusíme. Avokáda naplníme krevetami a rajčaty. Z bylinkového másla (máslo a bylinky) vykrojíme pomocí vykrajovače kuličky a ty necháme rozpustit na naplněných avokádech. Ozdobíme dle chuti čerstvou pažitkou a listovým salátem.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
250 g
Salát hlávkový
100 g
Jedlá sůl
1 g
Citróny
50 g
Pažitka
1 g
Krevety vyloupané 150 g
50 g
Avokádo
200 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
20 g
Pepř černý mletý 20 g
0.5 g
Bylinkové máslo 30 g
1 g
Rukola praná
100 g