Kategorie receptů
Žemlovka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
88 g
Doba přípravy
90 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejdříve si na náplň smícháme tvaroh s částí sladila, kousek másla a žloutku. Přidáme vanilkový cukr a rozinky. Na žemlovku si oddělíme bílky a žloutky. V míse prošleháme žloutky s mlékem, přidáme další část sladidla, trochu rozpuštěného másla a opět prošleháme. Do této směsi vložíme žemli a necháme nasáknout. Troubu předehřejeme na 160 stupňu. Pekáček vymažeme máslem a dno pokryjeme namočenou žemlí, na ni rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, sladidlem a pokryjeme další vrstvou žemle. Na tu rozetřeme tvarohovou nádivku, pokryjeme poslední vrstvou žemlí. Dáme péct do trouby na cca 45 minut. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme opatrně sladidlo. Sníh rozetřeme na upečenou žemlovku a ještě zapečeme na 5-8 minut.
Vytisknout recept (PDF)Sladidlo tekuté 300 ml
80 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
30 g
Rozinky
50 g
Žloutek
28 g
Skořice mletá 40 g
4 g
Žemle v pečícím sáčku bez lepku B 240g
336 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
500 g
Milkin tvaroh jemný 250 g
250 g
Krajanka máslo 250 g
60 g
Vejce
112 g