Kategorie receptů
Velikonoční ořechová vajíčka
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
30
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme (směs, vejce a máslo) a vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Z odleželého těsta tvarujeme vajíčka nebo kuličky, které dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 175 °C do zrůžovění, tj. 12 - 15 minut. Necháme vychladnout. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu: Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni za pomalého přidávání smetany. Nakonec postupně přisypeme kakao a pořádně zamícháme. Čokoládu odstavíme z vodní lázně a necháme trochu vychladnout. Vychladlá vajíčka namočíme do čokoládové polevy, necháme zaschnout, znovu namočíme a necháme zaschnout. Opatrně do vajíčka zapíchneme špejli, namočíme opět v polevě a posypeme mletými ořechy.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Vlašské ořechy jádra
50 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
100 g
Vanilinové rohlíčky bez lepku 295 g
295 g
Přírodní kakao 100 g
25 g