Kategorie receptů
Vafle
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
26 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V míse ve troše vlažné vody se lžičkou medu necháme vykvasit asi půl kostky droždí. Poté přidáme zhruba 1,5 cm silný proužek másla, lžíci cukru, jedno vejce, asi 200 ml kefíru, špetku soli a 200 g mouky Směsi bílé.
Vypracujeme vláčné těsto, zapneme vaflovač a po 10 minutách tvoříme vafle, které necháme přibližně 8 minut propéct.
Vyndaváme na mřížku a po vychladnutí jíme s marmeládou.
Vejce
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Noli 42 g
21 g
Kefírové mléko nízkotučné přírodní 1,1% 500 g
200 g
Pitná voda nesycená
10 g
Cukr krystal
10 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
10 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
200 g
Krajanka máslo 250 g
5 g