Kategorie receptů
Tvarohová vánočka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
57 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mléko. Do mísy dáme mouku, cukry, sůl, žloutky, 2 lžíce rumu, citronovou kůru a přidáme rozpuštěný tuk s mlékem, tvaroh a kvasnice (případně kvásek, kdo nepoužívá
sušené droždí). Vypracujeme těsto, do kterého nakonec vmícháme rozinky. Necháme vykynout pod folií. Vánočkovou formu si vymažeme tukem (sádlem) a necháme ještě chvíli pod folií vykynout. Pečeme na 180°C.
Pro zjednodušení lze dát těsto vykynout rovnou do pečící formy a po vykynutí pod folií rovnou péct.
Vytisknout recept (PDF)
Jedlá sůl
1 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
100 g
Jihočeský tvaroh tučný 38 % 250 g
250 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
250 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
12 g
Rozinky
30 g
Cukr moučka
120 g
Žloutek
56 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
1 g
Samokypřící směs bílá bez lepku 1000 g
500 g