Kategorie receptů
Trhanec s jablky a rozinkami
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
78 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, špetku soli a oba cukry (vanilkový a 2 lžíce krupicového). Přidáme 8 žloutků i mléko a propracujeme dohladka. Z 8 bílků ušleháme sníh a zlehka ho vmícháme k těstu. Necháme chvilku odležet a mezitím nakrájíme 2 jablka, zbavená jádřince, na tenčí plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme jablka a krátce je orestujeme doměkka. Potom vlijeme polovinu těsta, zasypeme rozinkami a necháme zespodu zezlátnout. Obrátíme, spodní část necháme opět opéct a pak omeletu natrháme hranou obracečky. Trhanec přendáme na dva talíře a poprašíme moučkovým cukrem. U druhé poloviny těsta proces zopakujeme.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
400 g
Jedlá sůl
0.5 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
240 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
400 g
Cukr krystal
20 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Rozinky
50 g
Cukr moučka
20 g
Olej slunečnicový
25 g