Kategorie receptů
Třešňový koláč
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
60 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Všechny přísady (mouku, mleté mandle, kakao, cukry, sůl, vejce a máslo) smícháme a vypracujeme z nich nelepivé a kompaktní těsto. Dvě třetiny těsta rukou namačkáme na dno kulaté dortové formy (průměr asi 20 cm). Na těsto poklademe vypeckované třešně, posypeme je skořicí a na ně nastrouháme na hrubém struhadle zbytek cesta tak, abychom všechny třešně řádně popřikrývali.
Pečeme v rozehřáté troubě asi 50 minut. Koláč se musí péct pomalu, aby se řádně propekl.
Vytisknout recept (PDF)
Jedlá sůl
1 g
Třešně
90 g
Mandle jádra 200 g
100 g
Holandské kakao 100 g
20 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
12 g
Cukr moučka
140 g
Skořice mletá 40 g
5 g
Bezlepková mouka PROMIX®-PK - speciál 1000 g
220 g
Krajanka máslo 250 g
250 g