Kategorie receptů
Švestkovo-hrušková omáčka
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
100
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Do velkého hrnce vložíme hrušky (oloupaný, zbavené jadřinců a nakrájené na kousky) a švestky (vypeckované a nakrájené na kousky). Přidáme džus, šťávu z jednoho citónu, skořici a vanilkový cukr a promícháme. Obsah balíčku Gelfix Super smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1- 2 KL právě svařené omáčky. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Vytisknout recept (PDF)Citróny
100 g
Hrušky zelené
750 g
Happy Day pomeranč 100% 1 l
250 g
Cukr krystal
350 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
40 g
Švestky
750 g
Skořice mletá 40 g
20 g