Kategorie receptů
Špaldové sušenky
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
72 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve v připravené míse smícháme celozrnnou a špaldovou mouku, müsli a kypřicí prášek. Pak přidáme vejce, bílý jogurt a med (60 g) s máslem (60 g), který rozpustíme ve vodní lázni. Poté tvoříme koule, které pomocí prstu rozmačkáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 220 stupních 15 minut. Mezitím si smícháme 1ČL medu, 1 ČL másla a 1 ČL citronové šťávy. Potřeme sušenky v polovině pečení. Po upečení posypte sušenými jahodami.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Citróny
6 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
66 g
Jihočeský jogurt bílý min. 25% 200 g
60 g
Včelí med luční 250 g
66 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
6 g
ARAX Mouka pohanková celozrnná hladká 300 g
80 g
ARAX Mouka pohanková hladká 300 g
100 g