Kategorie receptů
Špaldové palačinky
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
88 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Všechny ingredience na těsto (100 g hladké mouky, 220 ml mléka, 1 vejce, ½ lžičky perníkového koření, 1 lžičku (javorového) sirupu) nebo medu si smícháme dohromady a pomocí metličky vyšleháme tak, abychom v těstě neměli hrudky. Poté na (kokosovém) oleji smažíme palačinky na pánvi.
Mezitím si připravíme náplň. V připravené míse smícháme tvaroh, 2 PL (javorového) sirupu nebo medu, lžičku kakaa, müsli. Poté už jen naplníme palačinky a podáváme s čerstvým nebo sušeným ovocem a mandlemi. Pro sladší chuť můžeme palačinky polít (javorovým) sirupem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Jahody
100 g
Mandle jádra 200 g
30 g
Holandské kakao 100 g
6 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
220 g
Banán
100 g
Koření do perníku 25 g
3 g
Med květový luční 900 g
36 g
Choceňský jemný tvaroh 250 g
200 g
Makový olej 250 ml
6 g
Směs bezlepkové hladké mouky 1000 g
100 g