Kategorie receptů
Smetanová zmrzlina Cremoso Italie
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
7
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci smícháme mléko a 250 ml smetany a zahříváme na mírném ohni, dokud se nezačne tvořit u okrajů pěna. Poté stáhneme z plotny.
V misce našleháme 24 ks žloutků s cukrem do pěny. Za stálého míchání vlijeme do horké mléčno-smetanové směsi. Vaříme do zhoustnutí, aniž bychom přestali míchat. Pokud se vytvoří vaječné hrudky, okamžitě stáhneme z plotny. Hotovou směs propasírujeme přes síto, abychom odstranili všechny případné hrudky.
Směs nalijeme do nádoby vhodné k mražení potravin a necháme, nejlépe přes noc, zmrazit. Před konzumací zdobíme vyšlehanou smetanou, případně čokoládou, ovocem nebo ořechy dle chuti.
Vytisknout recept (PDF)Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
450 g
Cukr krystal
100 g
Žloutek
672 g
3,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
475 g