Šlehačkové rohlíčky
Postup přípravy
Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto (lze v robotu), zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do lednice.
Náplň: 100 g mletých vlašských ořechů, 65 g moučkového cukru,1 bílek a 1 lžička vanilkového cukru.
Vše zpracujeme do hustší hmoty, pokud je náplň řídká, přidáme ořechy a uložíme do lednice.
Odpočaté těsto zvážíme a rozdělíme na 5 dílů, které vytvarujeme do koule. Každou kouli rozválíme dokulata na tloušťku asi 3 mm, rádlem či nožem rozkrojiíme na 6 trojúhelníků a na každý trojúhelník dáme ořechovou náplň, srolujeme a vytvarujeme rohlíček.
Hotové rohlíčky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut dozlatova, vychladlé posypeme moučkovým cukrem.