Kategorie receptů
Šišky s džemem
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Připravíme si kvásek ze 100 ml mléka, 20 g cukru a droždí. Do misky dáme 200 g mouky, zbytek cukru (30 g), 1 vejce, zbytek mléka (150 ml) a připravený kvásek. Všechno spolu důkladně vymícháme. Přidáme zbytek (100 g) Bakery mix a mícháme elektrickým mixérem přibližně 3 minuty. Těsto přikryjeme fólií a necháme kynout na teplém místě 45-60 minut, aby zdvojnásobilo svůj objem. Vyválíme ho na pracovní desce posypané Bakery mix. Tvarujeme a plníme džemem. Necháme kynout ještě 15-20 minut. Šišky opečeme z obouch stran v rozehřátým oleji dozlatova.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
250 g
Cukr krystal
50 g
Směs na přípravu koláčů 1 000 g
300 g
Olej slunečnicový
30 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
15 g