Kategorie receptů
Rýžový nákyp se švestkami
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
96 g
Doba přípravy
120 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do vařícího mléka dáme máslo, cukr a přebranou vypranou rýži, kterou uvaříme doměka. Kaši necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme citronovou kůru a vanilku, vychladlou rýžovou kaši a z bílků tuhý sníh. Při vmíchávání sněhu přidáme i scezené ovoce. Pečeme cca 1 hodinu. Nákyp je možné před servírováním ještě polít kompotovou šťávou.
Vytisknout recept (PDF)Rýže dlouhozrnná 400 g
200 g
Cukr krystal
130 g
Švestky kompotované dělené
400 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
4 g
Skořice mletá 40 g
4 g
Vanilka 1 lusk
2 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
750 g
Krajanka máslo 250 g
110 g